måndag 6 januari 2014

Arbetsuppgift 1 Tyska 7

Hej
Nu hoppas jag att ni alla har sett den inledande filmen om Anja Mittag? Visst är hon duktig?

Arbeta i basgrupperna.
Diskutera vad som var lätt respektive svårt med filmen? Vilka strategier använder ni er av (vad gör ni för att fatta!) för att förstå filmen?

Uppgift 1

Använd er av appen 3D Avatar Creator och gör er egen film! Använd iMovie och gör en riktig film. Välj själva. Kom gärna med eget förslag på hur ni vill göra.

1. Skapa ett Google drive konto om du inte redan har - fråga mig om du inte vet.
2. Skapa ett Google drive dokument som ni alla kan skriva i. Jag visar er lektionstid.
3. Gör ert manus till er egen film om Sport. Den kan vara riktig eller påhittad. Det viktigaste är att ni skriver och talar på tyska. Tips - en av er intervjuar och ställer frågor till er andra. Du kanske är en världsstjärna som var på väg att vinna, men blev påsprungen av en älg på upploppet? Vad hände? Ni bestämmer och fantiserar fritt. Tänk på att skriva korta, enkla meningar som en tysktalande person förstår.
4. När manuset är klart hjälps ni åt att gemensamt förbättra det. Har ni rätt på har och är? Är personändelser på verbet rätt? Går det att förstå?
5. Visa mig!Träna på manus! Tala tydligt! Spela in er film!
6. SPARA filmen. Säg till mig så hjälper jag er.

Vad tycker ni? Ska allas filmer publiceras på tävlingsbloggen eller ska vi välja tex de två som vi tycker är bäst? Diskutera i basgruppen och säg till!

När ni gjort allt ovanstående har ni tränat er förmåga att tala och skriva tyska, eller hur? Vad jag bedömer visar jag er i matrisen i Schoolsoft.
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar