lördag 22 november 2014

Engelska 8A

På tisdag kommer vi ha besök av två lärare från en annan skola. Vi kommer att inleda med att titta på ett avsnitt av Mr Bean. Ni sitter två och två där den ena är vänd mot tavlan och den andra har ryggen mot tavlan. Ni ska turas om att, på engelska, beskriva för varandra vad som händer i filmklippet.
Vi kommer sedan att fortsätta att arbeta med grammatik. Grammatik arbetar vi med på svenska.
Först ska vi arbeta i grupp och använda oss av Plickers. Ni kommer att få ett antal meningar som ni ska diskutera i gruppen och komma överens om vilken mening som är rätt och varför. Ni behöver inte räcka upp handen utan när ni är överens ska alla i gruppen kunna motivera ert svar.
Sista delen av lektionen är enskilt arbete med nedanstående uppgifter. Under tiden ni arbetar med uppgifterna kommer jag att ha uttalsträning med er. Ni kommer ut en och en till mig och läser texten vi arbetade med förra veckan. Jag hjälper er med att rätta till och förbättra ert uttal.

Arbeta i er egen takt med att repetera följande moment:
Grammar - Arbeta i lugn och ro. Om du hänger upp dig så titta i arbetsboken längst bak där finns förklaringar till de olika momenten.

1. Gör uppgiften A-AN 1, 2 och 3

2. Gör uppgiften PLURAL 1, 2, 3, 4, 5 och 6

3. Gör uppgiften QUESTION WORDS 1, 2 och 3

4. Gör uppgiften PERSONAL PRONOUNS 1, 2, 3 och 4

5. Gå över till Grammar 2 och gör uppgiften om AM, IS och ARE .

6. Gör uppgiften: PLURALInga kommentarer:

Skicka en kommentar